Tapahtumakalenteri


edellinen kuukausi lokakuu seuraava kuukausi
  ma ti ke to pe la su
40 1 2 3 4 5 6 7
41 8 9 10 11 12 13 14
42 15 16 17 18 19 20 21
43 22 23 24 25 26 27 28
44 29 30 31 1 2 3 4
   

Kuukauden tapahtumat: lokakuu 2018

01.10.2018 | 08:00
Yhteiskunnallinen yrittäjyys: 1.-3.10. Global Social Economy Forum Bilbaossa

Osallistu neljättä kertaa järjestettävään yhteiskunnallista yrittäjyyttä käsittelevään Global Social Economy Foorumiin Bilbaossa 1.-3. lokakuuta. Tapahtuman teema on Social Economy and Cities: Values and competitiveness for inclusive and sustainable local development ja sen ohjelmaan kuuluu paneelikeskusteluja, työpajoja sekä vierailuja aiheeseen sopivissa paikallisissa yrityksissä ja yhteisöissä.

Global Social Economy Forum on kansainvälinen verkosto, joka yhdistää yhteiskunnallisen yrittäjyyden tukemiseen sitoutuneen paikallishallinnon ja siviiliyhteiskunnan sidosryhmät. Tätä kautta sen tavoitteena on luoda hyviä työpaikkoja, reilua kasvua, ruohonjuuritason demokratian kasvua ja kestävää kehitystä.

Tapahtumaan osallistuvien tulee maksaa 100 euron suuruinen rekisteröitymismaksu.


Lisätietoja:
Tapahtumasivut

Lue lisää

27.10.2018 | 00:00
Kokkola Material Week 27.10.–1.11.

Vuosittain järjestettävä Kokkola Material Week kokoaa yhteen kemianteollisuuden, bio- ja mineraalitalouden toimijoita ja sidosryhmiä. Verkostoitumisen lisäksi Material Weekillä on mahdollisuus tutustua alan ajankohtaiseen tutkimukseen ja kehitykseen. Tapahtuma on suunnattu etenkin materiaalitieteisiin liittyvien alojen yrityskehittäjille ja tutkijoille. Material Weekin ilmoittautuminen on nyt auki.


Lauantain 27.10. ohjelmaan kuuluu muun muassa tutustuminen Kokkola Industrial Parkin alueeseen ja toimintaan. Seminaaripäivinä puheenvuorot ja keskustelut on jaettu kullekin päivälle teeman mukaan:


 • maanantaina 29.10. seminaareissa aiheena akut, patterit, biomassat sekä hiilineutraalius Suomessa, lisäksi puheenvuoroja kaivostoiminnan tärkeiltä toimijoilta

 • tiistaina 30.10. kaivostoiminnan taloudelliset, ympäristölliset ja sosiaaliset merkitykset: puhujia mm. Terrafamelta ja Ferrovanilta

 • keskiviikkona 31.10. englanninkielinen puubiomassa-aiheinen seminaaripäivä

 • torstaina 1.11. puheenvuoroja kiertotaloudesta, lisäksi Meeting Point –verkostoitumistapahtuma (huom. erillinen ilmoittautuminen!)

Aika: 27.10.–1.11.2018


Paikka: Kokkolan kaupungintalo, Kauppatori 5 / Kauppakeskus Chydenia


Lisätietoja:


Tapahtuman sivut ja ilmoittautuminen

Lue lisää

23.10.2018 | 10:00
Horisontti2020:n liikenteen infopäivä verkossa

H2020-ohjelman liikenteen aiheisiin keskittyvä infopäivä järjestetään internetin välityksellä lokakuussa. Teemana on älykäs, ympäristöystävällinen ja integroitu liikkuminen. Tapahtumassa esitellään rahoitusta hakevia projekteja sekä annetaan neuvoja hyvän rahoitushakemuksen tekemiseen. Rekisteröityminen tapahtumaan alkaa syyskuussa. Linkki webstreamiin julkaistaan viikkoa ennen tapahtumaa.


Aika: 23.10.2018 klo 10-14 (Suomen aikaa)


Paikka: vain verkossa


Lisätietoja:


Tapahtuma


Alustava ohjelma

Lue lisää

12.10.2018 | 09:30
Euroopan unionin rahoitus tulevaisuudessa -konferenssi 12.10.2018

Euroopan komissio järjestää Brysselissä 12. päivä lokakuuta rahoituskonferenssin, jossa keskustelun aiheena ovat EU-budjetin tämänhetkiset ja tulevaisuuden prioriteetit. Puhujina tilaisuudessa ovat muun muassa komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja komissaari Günther H. Oettinger. Lisäinfoa ja tarkempi ohjelma tilaisuudesta julkistetaan syksyn 2018 aikana.
Tilaisuus on nähtävissä suorana etätoistopalvelussa.


Lisätiedot:
EU budget for the future – the road ahead
Rekisteröinti

Lue lisää

08.10.2018 | 14:30
Euroopan alueiden ja kuntien viikko 2018 Brysselissä – ilmoittautuminen käynnissä

Euroopan alueiden ja kuntien järjestyksessään kuudestoista vuosittainen teemaviikko järjestetään Brysselissä 8.-11. päivä lokakuuta. Yleistavoitteenaan ’EU:n vahvan koheesiopolitiikan puolesta vuodesta 2020 eteenpäin’, teemaviikko toimii alustana eurooppalaisten kuntien ja alueiden edustajille, jonka välityksellä ne voivat tuoda ilmi näkemyksiään koheesiopolitiikan ja syrjäseutujen kehityksen rahoituksesta sekä lainsäädännöstä.


Nelipäiväinen tapahtuma rakentuu alla olevien teemojen ympärille:


 • Vahvan koheesiopolitiikan tarve vuodesta 2020 eteenpäin rakenteellisten esteiden päihittämiseksi ja inhimillisen pääoman sekä elämänlaadun parantamiseksi;

 • Kasvu ja alueellinen kehitys, globalisaation ja digitalisaation alueellisten vaikutusten ymmärtäminen sekä hallitseminen, uusiin energiamuotoihin siirtymisen ja ilmastonmuutoksen alueellinen ulottuvuus;

 • Integroitu alueellinen kehitys ja toimiva alueellinen sekä paikallinen nuorisostrategia, maahanmuuttajien integraatio ja syrjäytyminen.

Lisätietoja:


Tapahtuman nettisivut


Rekisteröinti

Lue lisää

05.10.2018 | 08:30
Horisontti2020 energian infopäivä Brysselissä 5.10.

Energian infopäivänä 5. lokakuuta esitellään H2020-rahoitusta hakevia älykkäisiin ja kansalaislähtöisiin energiasysteemeihin, kaupunkeihin sekä yhteisöihin liittyviä projekteja, joissa käsitellään mm. siirtoverkon alueelliseen yhteistyöhön sekä uusiin teknologioihin liittyviä ratkaisuja. Lisäksi tapahtumassa käydään läpi rahoitushakemusten arviointiprosessia, ja kaksi aiemmin rahoitusta saanutta tahoa kertoo kokemuksistaan. Esityksiä seuraa kyselytunti.


Rekisteröityminen tapahtumaan täällä.


Huom! Vain kaksi henkilöä / organisaatio. Tapahtuma myös nauhoitetaan ja streamataan niitä varten, jotka eivät pääse paikalle.


Aika: Perjantai 5.10.2018


Paikka: Euroopan komissio, Charlemagne, Rue de la Loi 170, 1000 Bryssel


Lisätietoja (englanniksi):


Tapahtuma


Ohjelma

Lue lisää

11.10.2018 | 09:30
Terveysalan innovointisessio alueiden ja kuntien viikolla Brysselissä

Euroopan alueiden ja kuntien viikolla (EWRC) järjestetään inDemand –innovaatiosessio, jossa keskustellaan uudesta alueellisesta terveydenhuoltomallista. inDemand on kysyntään pohjautuva malli, jossa terveyden alan organisaatiot kartoittavat alueen tarpeita ja toimivat yhteistyössä yritysten kanssa. Aluerahastojen avulla luodaan uudenlaisia sähköisen terveydenhuollon ratkaisuja. Tapahtumassa on puhujia Euroopan komissiosta, ja lisäksi siellä on mahdollisuus päästä kuulemaan mallia kokeilleiden alueiden kokemuksia. Keskusteluun ovat tervetulleita kaikki terveysalan innovaatioista ja aluekehityksestä kiinnostuneet.


Rekisteröidy tapahtumaan 28.9. mennessä täällä!


Aika: 11.10.2018


Paikka: The Square, Mont des Arts, 1000 Bryssel


Lisätietoja:


Tapahtuma


Alueiden ja kuntien viikko

Lue lisää

22.10.2018 | 00:00
Korkean tason biotalouskonferenssi 22.10. Brysselissä – rekisteröityminen auki

Brysselissä järjestetään lokakuussa biotalouden kehitykseen liittyvä konferenssi, jonka yhteydessä komissio julkistaa kauan odotetun EU:n biotalousstrategian päivityksen. Euroopan komissio on viime vuosina pyrkinyt edistämään uusien teknologioiden kehitystä sekä luomaan markkinoita ja kilpailukykyä biotalouden alueella. Tavoitteena on innovatiivinen, resurssitehokas ja kestävän kehityksen mukainen biotalous – ”Sustainable and circular bioeconomy, the European way”.


Tilaisuudessa keskitytään alan ajankohtaisiin kysymyksiin, joita ovat muun muassa:


 • Tutkimuksen ja innovaatioiden tukeminen

 • Investoinnit ja markkinoiden luominen biotalouden sektorilla

 • Kansallisten ja alueellisten biotalousstrategioiden toimivuus ja kansalaisten osallistuminen

 • Maa- ja meriekosysteemien kestävyys

 • Biotalouden kehityksen seuraaminen ja arviointi

Konferenssiin ovat tervetulleita kaikki biotaloudesta kiinnostuneet. Paikkojen rajallisuuden vuoksi ilmoittautumisia sallitaan kuitenkin vain kaksi kutakin organisaatiota kohden.


Rekisteröityminen tapahtumaan on avoinna 17.10. saakka täällä.


Aika: 22.10.


Paikka: Euroopan komissio, Charlemagne-rakennus, Rue de la Loi 170, Bryssel


Lisätietoja:
Tapahtuman tiedot
Komission biotalousstrategia

Lue lisää

18.10.2018 | 09:30
ICT4Life-projektin loppukonferenssi 18.10. Brysselissä

Euroopan unionin Horisontti 2020 –rahoitusta nauttiva ICT4Life-projekti järjestää viimeiseksi jäävän konferenssinsa Brysselissä 18. päivä lokakuuta. Vuonna 2016 aloitettu hanke on keskittynyt luomaan uusia palvelumuotoja ICT-teknologian avulla, tarkoituksena parantaa ja helpottaa niin hankalista taudeista kärsivien potilaiden, kuin heidän omaishoitajiensa elämää.


Viimeinen lokakuussa järjestettävä konferenssi käsittelee teemaa ”Kuinka kohdata digitaalisen terveyden innovaatioiden haasteet EU:n kokonaisvaltaisen hoidon toimintaympäristössä”. Euroopan väestörakenteellisten ja epidemiologisten muutosten vuoksi digitaaliset innovaatiot ovat kasvaneet erittäin merkittäviksi kokonaisvaltaisten hoitomenetelmien aikaansaamiseksi. Keskittymällä ennaltaehkäisyyn ja potilaskeskeisyyteen, digitaaliset terveysjärjestelmät voivat tulevaisuudessa helpottaa terveydenhuoltojärjestelmien taloudellisia menoja sekä pidentää yleistä eliniän odotetta.


Konferenssissa pyritään selvittämään, kuinka projektissa kehitetty alusta kykenee vastaamaan kokonaisvaltaisten hoidon järjestelmien tarpeisiin, sekä kuinka alusta pystyy tarjoamaan räätälöityjä ratkaisuja erilaisissa alueellisissa yhteyksissä. Erillinen tilaisuus konferenssissa on pyhitetty piloteille ja strategiselle lähestymistavalle, jonka pohjana toimivat loppukäyttäjien palaute.


Lisätietoja:
ICT4LIFE

Lue lisää

09.10.2018 | 14:30
EWRC 2018: Arktisen alueen kestävä kehitys koko Euroopan hyväksi 9.10. Brysselissä

Pohjois-Euroopan arktinen alueellinen kumppanuusverkosto järjestää kestävää kehitystä käsittelevän työpajatilaisuuden osana Euroopan alueiden ja kuntien viikkoa Brysselissä 9. päivä lokakuuta. Tapahtumapaikkana toimii Skotlanti-talo heti Euroopan komission Berlaymont-päärakennuksen välittömässä läheisyydessä.


Työpajassa pyritään esittämään oleellisia suuntaviivoja Euroopan arktiselle alueelle – kuinka pärjätä ja suoriutua ulkoisten paineiden alaisuudessa sekä kuinka vaalia arktisen alueen itsenäisiä kehitysvoimavaroja. Lisäksi tilaisuudessa tullaan käsittelemään Euroopan unionin helpottavaa roolia näiden haasteiden äärellä, keskittyen älykkääseen erikoistumiseen, innovaatioihin ja voimavarojen rakentamiseen. Tilaisuudessa järjestetään myös debatti, johon osallistuvat alan johtavat tutkijat, ammattilaiset ja päättäjät niin arktiselta, kuin myös muualta Euroopan unionin alueelta.


Työpajan jälkeen ohjelma jatkuu vuoden 2018 Arktisen palkinnon vastaanottotilaisuudessa, missä EU:n arktisten yhteistyön ohjelmien verkosto ilmoittaa parhaiden arktisten yhteistyöprojektien voittajat.


Ilmoittautuminen tapahtumaan sulkeutuu 28.9.2018


Lue lisää:
Kutsu
Ilmoittaudu

Lue lisää

16.10.2018 | 17:30
Universities Fast Forward – Value in Diversity –teematapahtuma Brysselissä 16. lokakuuta

Hiljattain perustettu yliopistojen yhteistyöverkosto UnILiON järjestää lokakuussa ensimmäisen tapahtumansa Brysselissä. Verkoston jäsenet haluavat haastaa kasvavan oletuksen siitä, että yliopistojen pääasiallisena tavoitteena tulisi olla tuottaa valmiita opiskelijoita täysin markkinoiden tarpeisiin. Tapahtumassa on luvassa useiden UnILiON-yliopistojen edustajien pitämiä presentaatioita koskien yliopisto-opetuksen ja –tutkimuksen tuottamaa yhteiskunnallista ja taloudellista lisäarvoa. Lisäksi tapahtumassa on luvassa korkea-arvoisten EU-tason päättäjien ja yliopistojen edustajien paneelikeskustelu sekä ohjelman päättävä verkostoitumisvastaanotto. Tapahtumapaikkana toimii Fondation Universitaire –säätiön tilat Brysselissä.


Tapahtumassa käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa:


 • Kuinka yliopistot voivat edistää Eurooppalaisen tutkimusalueen ja Eurooppalaisen korkeakoulualueen vahvempaa sidosta?

 • Minkälaista tutkimusta tuotetaan?

 • Mikä on erilaisten yliopistojen opetuksen tavoite Euroopassa?    

Lisätietoja:
Tapahtumailmoitus
Rekisteröinti tapahtumaan

Lue lisää

12.10.2018 | 10:30
Save the date: Tutkimuksen ja innovaatioiden FET-Open -webinaari 12. lokakuuta

Osana Euroopan innovaationeuvoston (EIC) pilottiohjelmaa vuosille 2018-2020 toimii FET-Open -rahoitusinstrumentti. FET-Open on suunnattu varhaisen vaiheen yhteistyötutkimusprojekteille, joiden tavoitteena on pyrkiä kehittämään tulevaisuuden uusia radikaaleja teknologioita. FET-Openin kautta tuetut useamman edunsaajan projektit käsittävät suuren määrän erilaisia toimijoita – niin yliopisto- ja tutkimusorganisaatioiden kuin PK-yritysten sekä teollisuuskumppanien edustajia, joita kaikkia yhdistää yhteinen tavoite: löytää uusia teknologisia mahdollisuuksia epäkonventionaalisen ja poikkitieteellisen yhteistyön sekä uusien tutkimus- ja innovaatiomenetelmien avulla.


FET-Openin tutkimus- ja innovaatiotoiminnan hanke-ehdotusten seuraava määräpäivä on 24. tammikuuta 2019 kello 17 Keski-Euroopan aikaa (CET). Tätä silmällä pitäen EU:n tutkimuksen toimeenpanovirasto REA järjestää kattavan verkkoinfotilaisuuden koskien FET-Open -rahoitusjärjestelyn eri vaiheita 12. päivä lokakuuta kello 10:30-12:00 Keski-Euroopan aikaa (CET). Webinaarissa käsitellään muun muassa hanke-ehdotusten valmistelua ja esittelyä sekä arviointiprosessia.


FET-Openin tutkimus- ja innovaatiotoimintaan budjetoitu rahoitusinstrumentti vuosille 2018-2020 on määrältään 705 miljoonaa euroa. FET-Open on osa Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelmaa.


Lisätietoja:
EIC FET-Open
Käynnissä olevat FET-Open haut
Webinaarin suoratoisto

Lue lisää

23.10.2018 | 09:00
H2020: BioMonitor Stakeholder Workshop 23. lokakuuta Brysselissä

nova-Instituutti järjestää lokakuussa BioMonitor-projektin tiimoilta ensimmäisen sidosryhmä-workshopin Brysselissä. BioMonitor on Horisontti 2020 –rahoitteinen projekti, jonka pyrkimyksenä on luoda kestävät mallinnus- ja tilastopuitteet biotalouden käyttöön. Projekti jakautuu kolmeen päätavoitteeseen, jotka ovat:


 • pyrkiä peittämään biotalouden tietoaukkoja;

 • parantaa vakiintuneita ja uusia mallinnustyökaluja;

 • osallistaa ja kouluttaa biotalouden sidosryhmiä.

Kaikki yllämainitut projektin peruspilarit tulevat olemaan käsiteltävänä tapahtumassa. Osallistujilta tullaan keräämään palautetta ja kysymyksiä, jotta projektin piirissä voidaan paremmin ymmärtää sidosryhmien tarpeita toimivan mallinnus- ja tietopuitteen kehittämiseksi. Tapahtuma tulee sisältämään presentaatioita, keskusteluja ja koulutusta BioMonitor-projektiin liittyen.


Lisätietoja:
Verkkosivusto
Rekisteröinti

Lue lisää

19.10.2018 | 09:00
EU-koheesiopolitiikan seminaari Brysselissä

Cohesion policy post-2020 and sustainability transitions -seminaari järjestetään lokakuun 19. päivänä Brysselissä. Puhujina on aluekehityksen osaston virkamiehiä Euroopan komissiosta. Lisäksi ohjelmassa on kaksi paneelikeskustelua väittelyosioineen. Keskustelun teemana on, mitä muutoksia paikallis- ja aluepolitiikkaan vaaditaan, jotta kestävän kehityksen mukainen talous on paremmin saavutettavissa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin (EIT) ilmastoon keskittyvän osaamis- ja innovointiyhteisön (Climate KIC) kanssa.


Rekisteröityminen on avoinna 16.10. asti täällä. Paikkoja on rajoitettu määrä.


Aika: 19.10.2018


Paikka: Breydel Auditorium, Avenue d’Auderghem 45, 1000 Bryssel, Belgia


Lisätietoja:


Tapahtuma

Lue lisää

25.10.2018 | 00:00
Euroopan tutkimusneuvoston tekoälykonferenssi Brysselissä

ERC (Euroopan tutkimusneuvosto) järjestää konferenssin Frontier Research and Artificial Intelligence tekoälyyn liittyvästä pioneeritutkimuksesta. Ohjelma sisältää alan tutkijoiden puheenvuoroja tämän hetken keskeisistä tutkimuksista sekä kysymys- ja vastaussessioita. Tavoite on määrittää tekoälytutkimuksen tämänhetkistä tilannetta sekä parantaa ymmärrystä tekoälyn tarjoamista mahdollisuuksista, kuten myös haitoista.


Tapahtuma on avoin ja soveltuu etenkin tutkimusorganisaatioiden edustajille sekä esimerkiksi teollisuudesta kiinnostuneille sidosryhmille.


Aika: 25.–26.10.2018


Paikka: ERC Executive Agency, Place Charles Rogier 16, 1210 Bryssel, Belgia


Lisätietoja:


Tapahtuma

Lue lisää

Tapahtumakalenteri