Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Koulutus, nuoriso ja liikunta | 8.12.2015

Vuoden 2016 Erasmus+ Sport -haut nyt auki

Erasmus+ Sport -haut vuodelle 2016 ovat nyt auenneet yhdessä muiden Erasmus+ -ohjelman hakujen kanssa. Erasmus+ Sport -alaohjelma tukee hankkeita, joilla luodaan innovatiivisia käytäntöjä urheilu- ja liikuntatoimintaan ja edistetään alan toimijoiden yhteistyötä koko Euroopan tasolla. Kokonaisbudjetti urheilutoimien hakuihin vuosille 2014-2020 on 265,94 miljoonaa euroa, josta vuoden 2016 hakuihin on varattu 26 miljoonaa euroa.

Erasmus+ Sport -rahoitusta voi hakea mikä tahansa urheilu- ja liikuntasektorilla toimiva organisaatio. Näitä ovat esimerkiksi eri julkisyhteisöt (kaupunkien ja kuntien liikuntatoimet), pelaajayhdistykset, kansalliset olympiakomiteat, oppilaitokset ja urheiluseurat. Tukea myönnetään kahdelle eri hanketyypille: organisaatioiden kansainvälisille yhteistyökumppanuuksille ja voittoa tavoittelemattomille eurooppalaisille urheilutapahtumille. Hankkeen tavoitteena voi olla esimerkiksi syrjinnän estäminen, sosiaalisen osallisuuden edistäminen, terveyttä edistävän liikunnan lisääminen tai dopingin vastainen työ urheilusektorilla. 

Ohjelman tuki haetaan keskitetysti koulutuksen, audiovisuaalialan ja kulttuurin toimeenpanovirastosta EACEA:sta. Hakemusten hakuajat umpeutuvat pääsääntöisesti 12.5.2016, mutta Euroopan urheiluviikkoon (European Week of Sport) liittyvien hakemusten hakuaika umpeutuu jo 21.1.2016.

Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio CIMO järjestää vuoden 2014 ja 2015 hakukierroksilla menestyneille suomalaistoimijoille, sekä vuonna 2016 Erasmus+ Sport -hakua suunnitteleville toimijoille verkostotapaamisen 19. tammikuuta 2016 Helsingissä. Tapahtumaan kannattaa osallistua, jos suunnittelee vuodelle 2016 hakua.

Hakumenettelyistä, hakuehdoista ja verkostotapaamisesta lisää tietoja alla.

Lisätietoja:

Erasmus+ ohjelmaopas 
Erasmus+ Sport suomeksi (CIMO) 
Erasmus+ Sport hakuehdot (ECEA)
Erasmus+ Sport verkostotapaaminen
Erityisasiantuntija Janika Luukinen