Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Yritystoiminta ja pk-yritykset  | 16.2.2016

Horisontti 2020 SME Innovation Associate -pilotti tarjoaa pk-yrityksille mahdollisuuden palkata tutkija yrityskehityksen tueksi

Euroopan komission Horisontti 2020 -ohjelman puitteissa lanseeraaman uuden European SME Innovation Associate -pilotin avulla pk-yritysten on mahdollista saada tukea ideoiden muuntamisessa innovaatioiksi palkkaamalla yritykseen tutkija mistä päin maailmaa tahansa. Tutkijalla tulee olla vähintään tohtorintutkinto yrityksen toimialaan liittyvältä tieteenalalta. Komission yritykselle myöntämä rahoitus kattaa palkkakustannukset sekä muutto-, matka- ja koulutuskustannuksia. Tutkijan ja yrityksen yhteistyö kestää vuoden ja voi sijoittua mille tahansa alalle.

Tieteellisen laadun ja innovatiivisen idean lisäksi tärkein valintakriteeri on, että palkattava henkilö tuo uutta ja ainutlaatuista osaamista yritykseen. Pilotin tavoitteena on auttaa pk-yrityksiä luomaan verkostoja huippuluokan tieteentekijöihin ja hyödyntämään heidän osaamistaan pk-yritysten tutkimus- ja kehitystyössä.

Pilotin kautta rahoitetaan noin 90 projektia. Hakijan tulee olla pk-yritys. Hakemusten tulee sisältää rekrytointisuunnitelma, työnkuvaus, työpaikkailmoitus sekä sen markkinointisuunnitelma. Haku alkoi 11. helmikuuta 2016 ja määräaika hakemuksille on 30. kesäkuuta 2016. Hakemukset jätetään sähköisesti osallistujaportaalin kautta. Valintaprosessin jälkeen työsuhteiden on määrä alkaa syyskuussa 2017.  

Lisätietoa:

Komission tiedote hausta

Osallistujaportaali