Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Ympäristö, energia ja liikenne | 29.1.2018

Green Week 2018 ­ – Yhteistyötapahtumien haku on auki

EU Green Week 2018 järjestetään Brysselissä sekä muualla Euroopassa 21.5-25.5.2018. Tänä vuonna viikon teemana on ´Vihreitä kaupunkeja vihreämmälle tulevaisuudelle´. EU Green Week yhteistyötapahtumia voi järjestää 21.4.-10.6 välisenä aikana joko yksittäisinä tapahtumina, tai osana jo suunniteltuja tapahtumia. Edellytyksenä on, että tapahtuman aihe liittyy viikon teemaan.

Tapahtumat voivat olla paikallisen, alueellisen, kansallisen tai Euroopan tason tapahtumia. Tapahtuma voi olla luonteeltaan esimerkiksi:

- Informaatioon, koulutukseen tai tietoisuuden lisäämiseen keskittyvä

- Avointen ovien päivä tai infopäivä

- Ohjattu kierros tai vierailu

- Seminaari, workshop ja konferenssi

- Koulutus- tai verkostoitumistapahtuma

- Näyttely

- Webinaari

EU Green Week tarjoaa organisaatioille mahdollisuuden osoittaa, että ne ovat mukana tukemassa siirtymää kohti vihreitä kaupunkeja. Kaikki teemasta kiinnostuneet organisaatiot voivat ilmoittautua tapahtumanjärjestäjäksi ja rekisteröityä täällä.

Kasvava määrä eurooppalaisista elää kaupunkialueilla, millä on monia seurauksia liittyen luonnon resurssien käyttöön ja hallintaan, kaupunkiliikenteeseen, energiaan ja jätehuoltoon. Vihreä talous kasvaa nopeasti, ja kaupunkien välillä käydään suurta kilpailua alan osaamisesta. Tämän vuoksi kaupunkien täytyy taata asukkailleen laadukkaiden työpaikkojen lisäksi myös terveellinen ja kestävä elinympäristö.

Lisätietoja:

EU Green Week 2018