Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
  Alue- ja kaupunkipolitiikka | 07.03.2019

Hae mukaan European Capital of Innovation –kilpailuun

Euroopan komissio on avannut innovaatiopääkaupunki 2019 –kilpailun. Miljoonan euron pääpalkinnon ja Euroopan innovaatiopääkaupunki -tittelin voittaa kaupunki, joka todistetusti parantaa asukkaidensa elämää innovaatioiden avulla. Voittajakaupunki edistää avoimien ja dynaamisten innovaatioekosysteemien muodostumista, ottaa kansalaiset mukaan hallintoon ja päätöksentekoon sekä käyttää innovaatioita kehittämään kaupungin sietokykyä ja kestävyyttä. Päävoittajan lisäksi viisi seuraavaksi tullutta kaupunkia saa kukin 100 000 euron palkinnon.

Kilpailuun voivat osallistua yli 100 000 asukkaan kaupungit, jotka sijaitsevat EU-alueella tai Horisontti 2020 –ohjelmaan osallistuvassa maassa. Hakemukset käsittelee itsenäisistä asiantuntijoista koostuva paneeli. Kaupunkeja arvioidaan sen perusteella, millaisia innovatiivisia ratkaisuja ne ovat kehittäneet yhteiskunnallisiin haasteisiin. Lisäksi niiden täytyy osoittaa, miten ne loivat sopivat olosuhteet innovoinnille.

Kilpailuun voi hakea täällä. Hakuaika päättyy 6. kesäkuuta 2019, ja voittaja sekä muut palkinnon saavat kaupungit julkistetaan syyskuun loppupuolella.

Lisätietoja:
Komission nettisivut
Hakuohjeet
Kysymyksiä kilpailuun liittyen voi lähettää osoitteeseen rtd-i-capital@ec.europa.eu