Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
  Alue- ja kaupunkipolitiikka | 14.03.2019

Save the date: NSPA-foorumi järjestetään Tromssassa 15.–16.5.2019

Pohjoisten harvaan asuttujen alueiden NSPA-verkoston foorumi järjestetään tänä vuonna Norjan Tromssassa 15.–16. toukokuuta. Foorumin tarkoituksena on edistää ratkaisujen löytämistä alueiden kohtaamiin haasteisiin sekä tarjota ajankohtaista tietoa EU-tasolla tänä vuonna käytävistä merkittävistä keskusteluista ja tehtävistä tärkeistä päätöksistä.

Tapahtumassa keskustellaan OECD:n Suomen, Norjan ja Ruotsin harvaan asuttuja alueita käsittelevästä raportista, arktisesta sidosryhmäfoorumista (Arctic Stakeholder Forum) sekä arktisesta investointialustasta (Arctic Investment Platform) ja siitä miten alueet voisivat edistää sen perustamista. Lisäksi foorumissa nostetaan esille työmarkkinoihin sekä NSPA:n kompetenssin kehittämiseen liittyviä kysymyksiä ja pohditaan, voisiko Interreg-ohjelma olla osa ratkaisua. Ohjelmassa on myös vierailu maailman pohjoisimmassa panimossa sekä päivällinen Fløya-vuoren huipulla.

Foorumi alkaa lounaan merkeissä 15. toukokuuta klo 12:00 ja päättyy lounaaseen 16. toukokuuta. Tarkempi ohjelma julkaistaan pian. Rekisteröityminen tapahtumaan on avoinna täällä 29. huhtikuuta saakka.  

Lisätietoja:
Rekisteröityminen